Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Tags

KATER ZA AUTOMATSKO  KROJENJE
MAŠINA ZA VEZ
MAŠINA ZA SNOVANJE
PREDIONICA
TKAČNICA
KATER ZA AUTOMATSKO  KROJENJE KATER ZA AUTOMATSKO KROJENJE
MAŠINA ZA VEZ MAŠINA ZA VEZ
MAŠINA ZA SNOVANJE MAŠINA ZA SNOVANJE
PREDIONICA PREDIONICA
TKAČNICA TKAČNICA

Osnovni cilj je zadovoljstvo naših kupaca kao rezultat poboljšanja kvaliteta nasših proizvoda, veće efikasnosti proizvodnje, poštovanja ugovorenih rokova, što uz bolju ekonomčnost poslovanja i nove investicije u savremenu opremu doprinosi:

  • Povećanju instalisanih proizvodnih kapaciteta
  • Većoj konkurentnosti kompanije
  • Jačoj pozicioniranosti kompanije ,,Trend-tex" na Evropskom tržištu i povećanje dugoročno ugovorenih poslova
  • Sigurnost i zadovoljstvo uposlenih Kompanije ,,Trend-tex"

Edukacija menadzmenta, uvođenje dualnog obrazovanja, uslovima koje Trendtex može da pruži zaposlenim radnicima, obimom proizvodnje, novim tehnologijama i praćenju Evropskog tržista, želimo da pružimo sigurnost mladima i generacijama koje dolaze.

Uvodjenjem dulnog obrazovanja, to jest prilagodjvanje skolsva potrebama privrede ,kompanija Trendtex je organizovala okrugli sto na temu Inovativni model obrazovanja.

Na inicijativu Klastera tekstilaca Zlatiborskog okruga i kompanije Trendteks, u Prijepolju je održan okrugli sto o primeni inovativnog modela obrazovanja po meri tekstilne industrije. Kompanija Trendteks koja je inicijator ovog skupa, u svojim pogonima u Prijepolju i Gornjem Milanovcu zapošljava 457 radnika, a potrebe za obučenom radnom snagom su svakodnevne. Sastanku su pored predstavnika tekstilaca prisustvovali i direktori srednjih škola užičkog kraja, Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
Dualno obrazovanje je prioritet ne samo Ministarstva prosvete, već i Vlade Srbije, istakla je Gabrijela Grujić, savetnica za dualno obrazovanje u Ministarstvu prosvete.
“Politika ministarstva je da se planovi upisa u škole prilagode potrebama i zahtevima privrede. Veoma je važno da napravimo dobro partnerstvo između kompanija i škola jer bez toga ništa ne znači promena obrazovnog programa,dodatna obuka nastavnika, ili ubeđivanje učenika da upišu određeni profil”, kazala je Gabrijela Grujić.
U Prijepolju u Tehnickoj skoli je je upisano odeljenje po Dualnom sistemu obrazovanja Modni krojac na trecem stepenu gde ce ucenici deo vremena provoditi u nasim proizvodnim pogonima .
Upisne 2018/2019 godine planirano je odeljenje tekstilnog smera Modni krojac po Dualnom sistemu obrazovanja i u Beloj Palanci.
S obzirom na razvoj i prosirenje Grupacije Trendtex i potrebe za visokoskolskim kadrovima napravljena je i saradnja sa Tehnoloskim fakultetom iz Leskovca Univerziteta u Nisu tekstilnog smera gde ce studenti tog fakulteta deo strucne prakse obavlajati u Proizvodnim pogonima Grupacije i naci sigurno zaposlenje.

Kontakt HMT GmbH

Siemensring 18

D - 73557 Mutlangen

Germany


Telefon: +49 (0) 7171 10 42 59 0

Fax: + 49 (0) 7171 10 42 59 19

E-mail: info@hmt-int.de