(+381) 11 245 7772
Pon - pet (8h - 20h)

Korisni saveti

KORISNI SAVETI

U cilju pravilne upotrebe za pranje i sušenja veša pročitajte savete.

Gardarobu koju podignete sa hemijskog cišćenja nemojte držati pod najlonima jer nema cirkulacije vazduha što nepovoljno deluje na miris i vlažnost odeće.Ukoliko želite da zaštitite odeću isecite najlon 10-tak cm od ramenog dela , tako će i dalje biti pokrivena ali će moći i da "diše".
Na kraju sezone obavezno očistite odeću pa je tek onda složite u orman iz dva razloga. Na nošenoj odeći postoje mnoge masnoće i prljavština koje moljci obožavaju . Drugi razlog je što se fleke i prljavština mnogo bolje očiste ako ne odstoje par meseci do sledeće sezone kada je njihovo uklanjanje mnogo teže a nekad i nemoguće!
Za uklanjanje fleka je najvažnije da se donesu odmah, bez prethodnog trljanja, čime se može oštetiti boja ili struktura materijala. Samo čistom suvom maramicom pređite preko fleke da bi skinuli skramu ako postoji i donesite na cišćenje.
Ne postoji garancija da će se fleka skinuti u procesu suvog ili mokrog hemijskog čišćenja.Mnogi materijali imaju nepostojanu boju, što znatno otežava skidanje fleke ,naručito ukoliko je ona jača od fabričke boje ili je ostavljena da stoji na materijalu duže vreme.Treba reći da fleke koje stoje duže od mesec dana imaju manju šansu za skidanje.Što duže stoje teže će se skinuti! Međutim ,plaćanje u potpunosti se i dalje zahteva jer je hemijski čistač uložio prilično pažnje, vremena i sredstava da bi obnovio odeću.
Po zakonu proizvođaci moraju za svaki proizvod zakačiti proizvođačku deklaraciju o sastavu i načinu održavanja. To pomaže da odredimo metod cišćenja koji najbolje odgovara odeći. Proizvođaci su dužni da testiraju svoju odeću zbog rasličitog sastava naročito kod novih materijala.Zato nemojte skidati deklaracije i ako Vas ponekad "zuljaju" jer one stite i nas i Vas. To što je odeća skupo plaćena ne znači uvek i da je u potpunosti ispitana.
Odeća bez deklaracije može biti cišćena samo na rizik mušterije jer ukoliko ne vidimo deklaraciju o načinu održavanja i sastav materijala ne možemo sa sigurnošću tvrditi šta se sve u njemu nalazi i kako će odreagovati.Pa ne možemo biti odgovorni za posledice. Bez obzira , u "Miss Clean" ćete sigurno dobiti dobar savet.